Vi styrker vårt likepersonsapparat i 2020

I februar vil 13 flotte medlemmer møtes til nytt kurs i det viktige likepersonsarbeidet. De vil da stå klare for å hjelpe deg som kanskje føler deg litt utrygg, eller som bare ønsker å snakke med noen som har erfaring med sykdommen.

En likeperson er en person som selv har blærekreft og som har fått tid til å bearbeidet sine egne erfaringer med sykdommen, slik at han/hun er i stand til å være tilstede for andre i samme situasjon.

Likepersonsarbeid er ingen profesjon, og det stilles derfor ingen større krav om fagkunnskap. Selv om alle får en innføring av de ulike stadier av blærekreft og en gjennomgang av de ulike behandlingstilbudene, så er det viktig å merke seg at likepersonene ikke kan gi råd i medisinske spørsmål, de skal rettes til leger og annet helsepersonell. Vi har imidlertid et medisinsk fagråd som kan benyttes i mer komplekse spørsmål. Dette er ment som et lavterskeltibud, så ikke nøl med å kontakte oss. Finn mer info her : https://blaerekreft.vpstage.no/om-sykdommen/likepersoner/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *