Historikk

 

Blærekreftforeningen ble stiftet 5. mai 2012. Den dagen da tre ildsjeler og to trofaste støttespillere markerte Den internasjonale blærekreftdagen for første gang i Norge ved å «Gå for Blærekreft» fra Bogstad Camping til Bogstad Gård. Kontakt hadde blitt opprettet etter et innslag om blærekreft i radioprogrammet Ekko den 12. april samme år. Før det hadde Den Gule Bloggen og facebook-gruppa Blærekreft vært med å legge grunnlaget for stiftelsen av foreningen.

I kafeen på Bogstad Gård ble de enige om at noen måtte begynne å snakke om blærekreft, og at det var lettere å gjøre dette sammen enn hver for seg. I løpet av noen korte måneder ble så foreningen etablert, etter hvert med medlemmer over hele landet, aktivitet på flere nettsteder, informasjonsmøter og mer uformelle treff, logo, sløyfe og det meste av det en forening trenger.

I 2013 utdannet vi våre første likemenn.

I 2014 passerte vi 250 betalende medlemmer.

I 2015 var vi for første gang tilstede på Arendalsuka. Dette var også første året vi fokuserte arbeidet vårt i temaår. Tema for arbeidsåret 2015 var «Diagnostikk», og vi gjennomførte en spørreundersøkelse med oppsiktsvekkende resultater.

I 2016 ble HM kong Harald medlem hos oss, en ære vi setter stor pris på. Tidligere samme år ble vi kvalifisert til å motta driftstilskudd fra staten v/Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

I 2017 foretok foreningen sin første ansettelse etter å ha blitt drevet på frivillig basis i over fem år.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *